Wat is kunststof spuitgieten?

De definitie

Voor het spuitgieten wordt kunststof dat aangevoerd wordt als granulaat (korrelvorm) of poeder, gesmolten tot een vloeibare massa. Vervolgens wordt deze onder hoge druk ingespoten in een matrijs waarvan de holte (of caviteit) de vorm heeft van het gewenste product. Door afkoeling stolt het kunststof en wordt het gewenste product gerealiseerd. Spuitgieten is één van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen.

Toepassingen
Met spuitgieten kunnen complexe producten gerealiseerd worden. Deze producten worden vaak toegepast in verschillende sectoren, zoals bijvoorbeeld verpakkingen, consumentenproducten (speelgoed, computeronderdelen etc.) en industriële producten.

Sincere tech: kunststof spuitgieten uit China

Brilliant results by Sincere Tech

Sincere Tech heeft een heel eigen filosofie als het om kunststoftoepassingen gaat. Wij vinden dat er nog enorme ontwikkelingen mogelijk zijn wat betreft kunststof spuitgieten. Hoe? Door slim na te denken. En dan hebben we het niet alleen over onze ‘mean and lean’-productie en strak georganiseerde, technisch hoogwaardige infrastructuur. Of ons geavanceerde machinepark en de volledige monitoring van onze 24-uurs productieprocessen. Dat zijn wat ons betreft hooguit randvoorwaarden.

Wat Sincere Tech dan wél anders doet? We denken slim na over kunststof spuitgieten en spuitgietmatrijzen. Niet vanuit het eindproduct, maar vanuit de situatie waarin het product wordt gebruikt. En elke tussenstap bekijken we kritisch. Zo zorgen we steeds voor onverwachte extra’s, maar zetten we net zo makkelijk een streep door iets waarover we eerst enthousiast waren. De weg naar een briljant resultaat is nou eenmaal een kwestie van slim nadenken. En dat slimme nadenken leidt tot resultaten waarmee we niet alleen onze opdrachtgevers, maar ook onszelf verbazen.

Wilt u meer weten over het spuitgieten van kunststof producten? Bekijk enkele voorbeelden van briljante resultaten. Of neem direct contact op om samen met ons slim na te denken.